Polyetážový vertebrální syndrom, usínání

Dobrý den, dlouhé roky se léčím s polyetážovým verteb. syndromem, poslední rok se mi dost výrazně zhoršily potíže s krční páteří. Je mi často na zvracení, někdy se mi točí hlava, palčivě mě brní za krkem, někdy až s pocitem "štěněte zvedaného za kůži na zátylku", mám pocit ustupujícího patra a kovovou pachuť v ústech. Při zhoršení se u mě objevují stavy ne nepodobné narkolepsii, jsem schopná usnout vsedě a nedokážu to potlačit. Někdy mě tyto problémy úplně uzemní, mohu jen ležet, protože jinak je mi pořád na zvracení a několik dní nemůžu jíst, pouze pít. Nyní chodím k neurologovi, pravidelně k fyzioterapeutce. Dle rtg. mám jen mírné degenerativní změny. Což je možná důvod, proč mám pocit, že neurolog moje problémy bagatelizuje, dokonce mi naznačil, že potíže mohou být psychického původu... Trochu se mě to dotklo, necítím se být hypochondr ani hysterka a s bolestí žiju celá léta. Ale opravdu už si nevím rady, komplikuje mi to život, bez krčního límce pár hodin denně se už neobejdu. Můžete mi poradit, kam se ještě obrátit, když ortoped ani neurolog mi pomoci nedokážou? Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže by skutečně mohly být i psychického původu, rozhodně to neznamená, že jste blázen či hysterka. Psychiatrické obtíže (panické ataky?) mohou potkat každého, jako cukrovka či infarkt. Doporučuji návštěvu psychiatra.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: