Polygynax a kojení

Dobrý den, kojím 7-měsíčního syna a dostala jsem na vaginální zánět předepsány tablety Polygynax. Po užití druhé tablety jsem si ale v příbalovém letáku přečetla, že se nemá užívat v těhotenství a při kojení, bohužel jsem po užití první tablety (večer) druhý den normálně kojila (cca 3x). Po druhé tabletě jsem kojení přerušila a dohodnu se s lékařem na jiné léčbě. Je nějaké reálné riziko poškození pro dítě při kojení po užití jedné tablety? Pokud ano, za jak dlouho by se cca problém vyskytl? Za jak dlouho po užití druhé (poslední) tablety se mohu ke kojení vrátit? Předem moc děkuji za odpověď Zdravím Lenka

Odpověď odborníka:

Toto píše výrobce Vzhledem k nedostatku údajů o průniku přípravku do mateřského mléka, není jeho podávání v průběhu laktace doporučeno Myslím,že použití jedné tablety není něco z čeho by jste měla mít obavy,dohodněle si s vaším lékařem alternativní léčbu Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x