Polygynax a možné těhotenství

Chci se zeptat, zda lék Polygynax může ovlivnit výsledek těhotenského testu. Dostala jsem léky na přeléčení kvasinek na 6 dní, ale nezačala brát ihned, protože den po předepsání jsem měla mít menstruaci (kterou mám pravidelnou), avšak ta se další 4 dny nedostavila a tak jsem nasadila léčbu s tím, že se nejspíš dostaví, avšak léky už mám dobrané a stále nic. Dělala jsem si těhotenský test, jelikož se 3 týdny před léčbou snažíme o miminko, ale test vyšel negativní. Myslíte, že je možné, že výsledek testu může být ovlivněn Polygynaxem? Samozřejmě ho vyzkouším znovu. Můžete také poradit za jak dlouho po léčbě mám test opakovat? Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Terezo, lék Polygynax by výsledek těhotenstkého testu ovlivnit neměl. Co se týče menstruačního cyklu, je možné, že např. došlo k ovulaci později a těhotná jste i přes to, že první těhotenstký test vyšel negativní. Zkuste tedy test opakovat za cca 2-3 dny po prvnímtestu, pokud bude negativní a menses se přesto nedostaví, doporučím Vám kontrolu u Vašeho gynekologa. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: