Polykání

Dobrý den, je mi 22 let, nedávno jsem se dostala ke článku o rakovině jícnu a začala se tak trochu pozorovat (trpím OCD kombinovanou s hypochondrií), jako jeden z příznaků této choroby je uváděn pocit váznutí sousta a obtížné polykání, dokud jsem článek nečetla nepociťovala jsem žádné obtíže při jídle, ale ted když se na to soustředím, tak mám pocit, že některé sousto nespolknu naráz, ale musím třeba nadvakrát protože mi jakoby troška ještě v krku(spíš na začátku) nikoli v ústech zůstane- stává se jen někdy, podle rodičů je to normální, ale já nevím, zda se právě nejedná o ono váznutí, tak se ptám, zda se bát. Nepociťuji žádnou bolest a na druhé polknutí sousto normálně sjede, občas onem průchod cítím, ale je souvislý- nevázne, jen někdy-výjimečně (když spolknu velký kus), tak cítím rochu bolestivý průchod, ale to se mi stává již od dětsví a před 8 měsíci jsem podstoupila testy na přítomnost rakovinových buněk v těle a vše bylo v pořádku. Ptám se, zda je to co popisuji normální či navštívit lékaře. Znovu podotýkám, že potíže pocituji (vnímám)až po přečtení, jinak jsem nezaznamenala a vlastně nevím, zda to není normální a já jen nepanikařím vlivem hypochondrie (spolknout některé sousto nadvakrát-bez bolesti a námahy). V rodině se rakovina nevyskytuje, žádné jiné problémy nemám. Děkuji za odpověd, za lékařkou, i když je velice chápavá moc jít nechci, obtěžuji tam stále - nedávno s lymfomem, nádorem mozku, psrou a vše je vždy v pořádku, píšu to hlavně proto, abyste problém mohl/a posoudit i z hlediska mé psychiky. Ještě jednou děkuji a omlouvám se za dlouhý, lehce zmatený dotaz.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Danielo! Myslím si, že je na místě vyhledat psychoterapii. Zdá se mi, že Vás trápí nezdravé obavy o vlastní tělo. Je třeba hledat, co je za nimi a jak je využít ku svému prospěchu a růstu. Neodkládejte to, najděte si psychoterapeuta nebo terapeutku a začnete s terapií. Pokud vám dá Vaše ošetřující lékařka doporučení, můžete se u některých terapeutů vyhnout přímé platbě (indikovanou léčbuy zaplatí pojišťovna)

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x