Polymorfní potíže

Dobrý den, ráda bych se zeptala na váš názor.Mám problémy už téměř rok, tak se budu snažit můj přiběh co nejvíc zkrátit.Přesně před rokem jsem byla hospitalizovaná po zapomenutėm tamponu se 40 C horečkama (CRP 155,6, leu 11,06).Diagnoza N710 Akutní zánětlivá nemoc dělohy.Léčená antibiotiky Clindamycin nitrožilně týden a další týden tablety.Taky se musím přiznat že před hospitalizací jsem měla rizikový pohlavní styk.Přesně po měsíci po hospitalizaci jsem se necílila dobře, byla jsem hodně unavená, trošku mě i bolelo v krku a citila jsem se slabá.U dr. UZ-v pořádku, krev pravděpodobně taky v pořadku-CRP už jen 16, leu 10,06, bili celk. 31, jinak norma. U ORL ze stěru z krku masivně streptococcus pyogenes, takže další antibiotika Kladid SR na 14dnů.Na kontrolní stěry už jsem nešla, jelikož jsem odjela do zahraničí kde dlouhodobě žiju.O té doby nespecifické příznaky.První asi půl rok velká únava, dlouho a velmi jsem spala, pocit věčného nevyspání.Druhý příznak byl pálení,řezání při močení a po, přičemž bolest trvá tak 1-2hod.po vymočení a obvykle si musím vzít ibalgin a stává se mi to jen tak 3-5 za týden obvykle při ranní moči nebo druhé.Bolest cítím většinou v moč.cestách.Na infekce moč.cest a moč.měchýře hodně trpím ale nikdy příznaky netrvaly takhle dlouho a tímto způsobem.Doma mám testovací proužky a celé ty měsíce se vždy při té bolestivé moči ukazují leukocyty na 2++ nebo 3+++.A pokud mě to močení nebolí, moč už je normální.U dr. mě vždycky testovali tu nebolestivou moč- v pořádku, UZ ledvin a močového měchýře v březnu taky v pořádku.Až nedávno mi dr. dal zkumavky abych donesla tu bolestivou a 3x se laboratorně ukazaly masivně leu a dokonce i masivně krev.ale bez infekce, žádné bakterie zřejmě myslel.Krev se mi v moči začala ukazovat už před měsícem.Dále mám bolest při pohl.styku.Mimo tyhle problémy mám i bolest kolen ale spíš levé mě bolí vic a častěji.Začalo to bolestí vždycky po ránu když jsem se vzbudila a po vstanutí tak za 1-2hod. to přestalo.Teď už je to nejen ráno ale i večer vetšinou když už ležim ale stejně jako to bolestivé močení to není každý den ale je to často několikrát za týden.Taky mě bolí bederní oblast zad a to většinou večer, taky když už ležím a většinou na to uživám taky ibalgin.Před 14 dny jsem měla pomalu vzrustající bolest v levém zápěstí až do fáze kdy pohnout zápěstím bylo neskutečně bolestivé, bolest je v zápěstí pod palcem jen na jedné straně, jakoby jen šlacha.Už asi týden můžu se zápěstím hýbat ale pořád tu bolest můžu cítít.Neměla jsem úraz, jsem pravačka....A včera nevím co to bylo, ale večer při chůzi jsem cítila v pravé patě jakoby zase šlacha, při chůzi bodnutí do té šlachy.Ráno to už necítím, ale nevím jestli to není stejný případ jako s tím zápěstím, že bolest se každý den zhoršovala.Taky už dvakrát s různým čas.předstihem co tyhle problémy mám jsem měla horečku 39C bez jakehokov přičinění, horečky trvaly 2-3dny, nevznikla z toho chřipka nebo něco podobného.Za celou dobu mi už braly krev na spoustu věcí ale kromě (v listopadu) Eosinofily zvýšené 7,1 (0,7-5,8) EBV virů zvyšeně ale jen v IgG 18,10 (<1,10index),Toxoplazma zvýšeně v IgG 29,00 (<6,50U/ml), Chlamydie pneumonia taky zvýšeně v IgG na které jsem i dostala antibiotika v únoru, nenašli.Musím ale říct, že po těchto antibiotikách mě celý týden nepálilo při močení, až za týden začalo znovu.Antibiotika co jsem dostala pozděj na bronchitidu už neměly na moč.cesty efekt.Kromě těch bězných věcí jako krevní obraz, leu,CRP, RBC+HCT, trombocyty apod, mi testovali i vitaminy železo,feritin, MG, vit.D, Kalcium, Draslík, sodík, Kyselina listová.Taky lipáza, Cholesterol, HDL-Cholesterol, Kreatinin, Glukoza, Urea, GFR-MDRD2, kyselina močová, SGOT (ASAT), SGPT (ALAT), Elektroforeza proteinů, cel.bilko., Transferrin, Triglyceridy, Gamma-GT, Alkalické fosfatázy, IgG, IgA, IgM, Ethanol, Screen. Xenobiotica, Borrelia IgG-IgM, Mycoplasma IgG-IgM, Chlamydia, Cytomegalie IgG-IgM, N.gonorrhoeae, Hbs Ag, Anti- Hbs, Anti-HIV, Screening T.pallidum, ANA (ANF), Revmatoidní faktor, Anti- CCP, TSH, NT-proBNP, ASLO. Neznám vysledky, ale mělo by to být všechno v pořádku.V listopadu to svedli na mononukleozu, jenže já EBV viry mám v těle už několik let, nevím jestli se zvýšenýma protilátkama.Před měsícem na chronický únavový syndrom, dokonce jsem dostala i nějakém kapky proti úzkostem které mi ale ani na jeden příznak nepomohl a byla jsem po nich hrozně unavená. a teď zase otočili jelikož jsem prokázala masivně ty leukocyty a krev v moči, což se ale děje jen když mě to bolí, takže přej je to velmi neobvyklý případ.Nenapadá Vás prosím něco co mé problémy může způsobovat? Je mi 26let, 160cm,50kg.Problémy začali postupně, ale už je to víc než 8 měsíců co mám tyhle příznaky.Poslali mě na urologii jenže tady jsou objednavací doby velmi dlouhé, měsíc.Včera jsem už začala patrat i já a nejvíc mi to připadalo jako Reiterův syndrom.Je to možné? A je taky možné, že pořád příznaky mám ale už se nenašel aktivní původce? Můžou ty bakterie být případně v těch místech bolesti (koleno, moč.trubice) s tím že nejsou vidět v krvi? Byla bych Vám moc vděcná za váš názor, případně doporučení co ještě vyšetřit aby se to už konečně vyřešilo, jelikož už to trvá hrozně dlouho.A vůbec si nemyslím,že to mám psychické, mimo tyhle bolesti se cítím bobře.Velmi vám děkuji Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzano. Ráda bych Vám poradila, ale sama musíte uznat, že internetová poradna asi není to pravé, kde byste měla své problémy řešit. Vidělo a léčilo Vás už tolik lékařů, že jeden, který má jen neúplné informace a navíc nemá to zásadní - a to je klinické vyšetření pacienta - Vaše problémy jednou odpovědí asi těžko vyřeší. Potíže, které uvádíte, spolu mohou souviset, ale také nemusejí. Urologické problémy má řešit urolog a argument, že mají dlouhé objednací doby, já neberu. Objednaná jste a to je zásadní. Potíže máte chronické (dlouhodobé), čili akutní řešení není zatím potřeba. Taky být Vámi si nastuduji problematiku psychosomatických onemocnění, kam různé únavové syndromy a stěhovavé bolesti kloubů také spadají, zvlášť, když laboratorní parametry vycházejí normálně, ale pacient má stále potíže. Je mi líto, ale mohu odpovědět pouze takto obecně. Veškeré konkrétnější názory by byly jen spekulace a to by bylo vůči Vám nefér a vneslo by to do aktuální situace ještě větší zmatek. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: