Polyp v děloze

Dobrý den, byl mi diagnostikován polyp v děloze o velkosti asi 1,5 cm, který zůstal v děloze nezměněn i po 3 menstruačních cyklech. Polyp mi nezpůsobuje žádné obtíže, nemám žádné krvácení mimo cyklus nebo silnější krvácení apod. Mám ale jiné zdravotní probémy (vyšší jaterní testy, chronická nespavost) pro které je operace pro mě riskantní. Musí se polyp operovat, i když nezpůsobuje žádné problémy? Pokud by v polypu došlo k nejakým zhoubným změnám, byla by tato skutečnost vidět na ultrazvuku? Jaká narkoza se k těmto zárkokům používá? Nemůže prohloubit mou nespavost? Kde v Brně byste mi doporučila operaci podstoupit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jsem z Prahy, nemohu Vám doporučit konkrétní pracoviště v Brně, které by bylo nejvhodnější. Nicméně polyp v děloze je určitě potřeba odstranit. S velkou pravděpodobností bude výkon probíhat pomocí hysteroskopu - pod kontrolou zraku a navíc i doba potřebná k odstranění polypu se tím výrazně krátí. O typu anestezie rozhodne anesteziolog pravě s ohledem na Vaše ostatní zdravotní problémy.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: