Polyp v těhotenství

Dobrý den, jsem v 11t +3 těhotenství, trápí mě každodenní mírné špinění. Jako příčinu zjistil lékař polyp na děložním hrdle. Předepsal mi ascorutin proti krvácení a globule macmiror proti infekci. Jako diagnozu mi napsal "hrozící potrat" - což potvrdil i při mém dotazu, jestli je to vážné nebo jde spíš o banalitu. Mám dva dotazy - jednak je opravdu vhodné brát macmiror globule, když se v příbalovém letáku píše, že nejsou vhodné pro první trimestr. A druhý dotaz, je těhotenství s polypem opravdu rizikové - co mohu očekávat? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samotný polyp těhotenství nijak neohrozí. Pokud vám lékař Macmiror naordinoval, skutečně se nemusíte obávat užívat ho. Běžně se v prvním trimestru podává.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: