Polyp ve střevě

Dobrý den, chtěl bych se z vás někoho zeptat na tohle, měl jsem nalezen v 17 letech polyp ve střevě, který byl úspěšně odstraněn a byl nezhoubný, o pět let později jsem prodělal první koloskopii, teď jsem ovšem šest let nikde nebyl, takže bych rád věděl, jestli se takový polyp, když byl odstraněn, může znovu objevit na tomtéž místě a nebo může probujet i úplně v jiné časti střeva a dále bych rád věděl, jak dlouho takový polyp vůbec roste. Velmi děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud by se skutečně jednalo o nezhoubný útvar, pak vám žádné nebezpečí nehrozí. Ale i nezhoubný polyp může během několika let narůstat, pokud by nebyl odstraněn kompletně celý, a dále může dojít i k tvorbě dalších polypů na jiných místech střeva. Takže pro jistotu bych doporučovala navštívit znovu gastroenterologa, který rozhodne, zda je nutné další sledování nebo ne.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: