Polypy na žlučníku

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, co znamenají polypy (7x5 mm) na žlučníku. Manželovi (28 let) je našli na UZ při pobytu v nemocnici, kde byl přijat pro bolesti v pravém podžebří, bolesti břicha, zvracení a zvýšení jaterních testů. Po infuzích s Alginem a Mesocainem byl za 3dny propuštěn s tím, že pokud by se záchvat opakoval, žlučník by se vyndal. Bohužel ale lékař neřekl nic o těch polypech. Chtěla bych se tedy zeptat, jak moc manžela polypy ohrožují a zda je nějaké nebezpečí, že by mohly přejít v nějaký onkologický problém a je lepší žlučník kvůli polypům vyndat? Moc Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Většinou se jedná o duplikaturu sliznice ve žlučníku, která většinou je stacionární, málo se mění, ale změna vyloučena nikdy není. Pokud, ale pacient má současně potíže ve smalu zánětu žlučníku nebo dokonce s výskytem kamene, měl by se žlučník vyjmout. Ošetřující lékař podle stavu pacienta a nálezu na žlučníku stav posoudí jistě nejlépe.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Jak dlouho trvá účinek lokálních steroidů v léčbě příznaků alergické rýmy?
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická rýma u dětí
Články: Alergická rýma u dětí
Alergie na pyly u dětí je...
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Bude nervový růstový faktor nadějí pro lidi s infarktem?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: