Pomalé přibírání, syn 6 měsíců

Dobrý den. Mám prosím tento dotaz. Synovi bude 25. února 6 měsíců. Jeho porodní váha byla 2565 g a měřil 46 cm. Narodil se v termínu. Dnes/5.2./ jsme byli u náší pediatričky na kontrole a syn váží 5310 g. 3.ledna syn vážil 5260 g.tzn., že za měsíc přibral pouze 50g. Naše paní doktorka říká, že je to málo, ale není to nic dramatického. Podotýkám, že syn je plně kojen. Přes den kojíme zhruba 8x až 9x, v noci spí většinou celou noc a probudí se až kolem 5. až 6. hodiny. Syn je klidné, spokojené miminko. Hlady neřve, proto mne dneska překvapilo, že tak málo váží. Co si prosím o tom myslíte vy? Je to normální jev? Nemám začít s příkrmy, ale znovu podotýkám, že má již svůj pravidelný režim, kdy se přihlásí o jídlo a jinak je hodný a spokojený. Předem velmi děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přírůstky hmotnosti kolísají, někdy dítě přibere hodně, někdy téměř nic. Pokud je syn spokojený, není hladový a nemá žádné jiné obtíže, neznepokojujte se. Důležité je, že hmotnost neklesá.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: