Pomalý růst

Dobrý večer, prosím Vás o radu. Zdá se mi, že syn pomalu roste. Je mu 21 měsíců, měří 82,5 cm, váží 11,3 kg. Při narození měřil 50 cm, v půl roce 67 cm, roce měl 72,5 cm, v roce a půl 80 cm. Zkoušela jsem percentilovou tabulku a je na 10 procentech. Já měřím 162 cm a manžel 189 cm. Poradíte mi prosím, na jakého lékaře se mám obrátit, dětská doktorka jeho výšku neřeší. Proto bych se raději obrátila na odborníky. Myslíte, že se tímto mám znepokojovat a odborného lékaře vyhledat? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznepokojujte se. Růst syna je stále v normě, navíc mohl tělesnou výšku a růst těla zdědit po Vás, ne po manželovi. A dále, růst je velmi individuální a je široké rozpětí normy + v určitých obdobích je růst pomalejší a v jiných zase rychlejší. Obecně se nízký vzrůst (když spadne pod 5.percentil..což u Vašeho syna nenastalo) řeší cca od pěti let věku. Věřte své paní doktorce, stejně jako všichni naši pediatři je vzdělaná, co se týče sledování růstu u dětí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x