Pomalý vývoj batolete

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vývoj mého 7,5 měsíce starého syna. Od třetího mesíce malej spatne pase kone, málo zvedal hlavicku, zapojoval spatné svaly. od 4,5 mesíce se sám přetáčí na břísko. Od 5,5 mesíce jsme pravidelne zacali cvicit Vojtovu metodu. Nejprve jen jednu polohu na bríšku. Po týdnu cvičení se Matys začal plazit, takze se porád na ruciciky nezvedal. Priplazení se , ale zase rehabilitacní nelíbí, že se odráží jenom jednou nohou a tak jsme začli cvicit v 6,5 mesících dalsí polohu na boku, ale je to porád stejné, porád se odráží jednou nohou, jakoby ta druhá byla chromá nebo co, používá ji jenom pri otáčení se. ted uz preplazí cely byt, je z neho profík..ale setricce se porád neco nelíbí. Nezvedá se na dlane rucicek, ta prý nebude moci lézt... při plazení má ručky v pěst, jen když si hraje je povolí a hraje si hračkami na břísku. A na pestích se asi nezvedne co? ale my cvicíme opravdu poctive. Uz z toho zacínám být zoufalá. Myslíte , že jeho vývoj je opravdu tak spatný? Syna neposazuji ani nestavím... Také cvicíme na míči..je to dost zahul, to vsechno stíhat. Tak jsem se chtela zeptat na názor někoho jiného. Mimochodem syn je narozen v 37 tt císařským řezem. prospívá velmi dobre. Mockrát děkuji Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, motorický vývoj ditěte je vždy velice individuální.Pokud máte pocit , že syn prospívá a motoricky se vyvíjí- přestože pomalu, výrazně bych se neznepokojovala. Pokud chcete mít stoprocentní jistotu doporučila bych vyšetření dětským neurologem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: