Pomoc

dobry den mam tchyni ktere uz je 5dni spatne a ma prujem chtela jsem se zeptat jestli by to mohla byt strevni chripka ale odmita hospitalizaci v nemocnici cche se lecit doma a jak se mame tomu vyhnout jelikoz jsem v jinem stavu a cekam dite.dekuji za odpoved Bazantova

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše tchyně je svéprávný člověk,nelze ji nutit k vyšetření-to lze jen v případě,že svým stavem ohrožuje sebe nebo blízké osoby-taková je právní formulka..Bez řádného lékařského vyšetření není ale možné stanovit diagnosu a doporučit léčbu..Myslím,že by bylo moudré najít rozumnou cestu spolupráce.Vaše paní tchyně může být s valkou pravděpodobností vyšetřena ambulantně,pokud by hospitalizace byla nutná,lékař by jí jistě vysvětlil důvody.Vy sama se snažte dodržovat obecné hygienické zásady,střevní infekce se většinou přenášejí jako tzv.nemoci špinavých rukou..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: