Pomoc o radu - tsh hraniční

Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 23 let a celý život se léčím se štítnou žlázou. Nyní se mi lékař řekl, že TSH je již na hranici, při které mohu začít rychle přibývat na váze. Brala jsem Letrox 50 denně 1/2 tablety, nyní beru již 1 celou tabletu/denně. Mám strach. Začala jsem hodně jíst mořské ryby a také pít Vincentku. Je to dobře? Prosím, poraďte mi, co mám dělat, aby se mi onemocnění zlepšilo, a bylo to správně. Moc Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vám lékař zvýšil dávku Letroxu, pak vám nic nehrozí. Mořské ryby jezte (pokud ovšem máte jen nedostatečnou funkci štítné žlázy; pokud byste měla autoimunitní zánět, pak byste je jíst moc neměla), Vincentku můžete také pít, ale nepřehánět (obsahuje hodně solí).

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte
Články: Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte
To, že nošení těchto...
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: