Pooperacne prejavy stitnej zlazy

Dobri den chcem vas poprosit som zachvilu rok po operacii stitnej zlazy (celkove vyoperovanie stitnej ) a stale mi skace Tsh a Ft4 a mavam stale niekedy pocity busenia a co ma najviac trapi potenie , chcem sa spytat casom tie prejavy zmiznu alebo sa budem musiet stym trapit stale dakujem srdecne vopred za pomoc a radu pekny den Mirek

Odpověď odborníka:

Milý Miroslave, po odstranění štítné žlázy nějakou dobu (spíše jen pár měsíců) může trvat nastavení adekvátní dávky hormonů štítné žlázy, ale potom už jejich hladina zpravidla nekolísá a pacienti nemívají větší potíže. Proto je důležité si ujasnit, jestli berete léky správně, jestli nechybujete v dávkování, dodržujete užívání nalačno (a pak ještě 1/2 hodiny nejíst), neužíváte současně nebo v krátkém odstupu jiné léky, které zhoršují vstřebávání hormonů štítné žlázy (železo, vápník, antacida, ale i multivitamíny s minerály). Pokud jste aktuálně hormony štítné žlázy předávkovaný, může se to projevovat bušením srdce a pocením, ale po snížení dávky by měly potíže ustoupit během pár týdnů. Jestli nemáte nadměrnou hladinu hormonů, měl byste příčinu svých potíží hledat jinde, domluvte se na vyšetření u praktického lékaře.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: