Pooperacni hypothyreoza, klinicky euthyreosa

Dobry den, rada bych vas poprosila o nazor. Jsem 8 let po kompletnim vyjmuti stitne zlazy a uzivam denne Letrox 125. Posledni 3 roky bojuji casto s anemii, vysokym cholesterolem a problemy s dychavicnosti a ubytkem fyzicke sily. Nebyla jsem zvykla mit takovehle problemy a nezda se mi, ze to je vekem. Podotykam, ze cely zivot jim zdrave, dost se hybu a nekourim. Nekde jsem cetla, ze thyroxin v tabletach nejakym zpusobem ma vliv na ubytek svalove hmoty a zvyseny cholesterol, zvysuje tvorbu volneho cukru a ten dela nejakou paseku v tele atd.. Pisu to tak jednoduse. Zajimalo by me jak to vlastne v tele funguje, protoze je to neprirozene brat umely hormon. Endokrinolozka mi pouze rekla, ze osteoporoza mi nehrozi, ze na to nejsem typ. Predem dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Užívání hormonů štítné žlázy je nutným dodáváním něčeho,co po jejím plném odstranění logicky v těle chybí-tedy nejde o nic "nepřirozeného".Vaše příznaky mohou být v souvislosti s ne zcela dobrým nastavením hormonální rovnováhy,ale mohou být způsobeny i jinými příčinami.Moc Vás prosím o spolupráci s ošetřujícími lékaři-praktikem a endokrinologem.Jen oni mohou vycházet z konkrétních nálezů,znají Vaší zdravotní historii.Neobávejte se,že byste byla "odmítnuta".

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: