Pooperační komplikace

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 19.5.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Nevlastní otec prodělal 11.4. rozsáhlý srdeční infarkt, dne 5.5. byl operován - několikanásobný bypass. Bylo nám řečeno, že jeho srdce bylo velmi slabé a pracovalo pouze na 15%. Od zákroku je v um.spánku a od operace má stále vysoké teploty kolem 40, jeho tělo chladí dialýzou. Je ve velmi vážném stavu, trpí i cukrovkou (píchá si inzulin). Lékaři nám nějakou naději dávají, ale je vůbec možné aby organismus už 14 dní bojoval s vysokými teplotami a k žádnému zlepšení vůbec nedochází? V těle nemá konkrétní zápal, prý je horečka způsobena reakcí organismu na operaci, má druhá ATB, zatím bez úspěchu. Může se tento stav vůbec zvrátit k lepšímu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle Vašeho popisu je stav otce velmi vážný a selhávají základní životní funkce (ledviny /dialýza nahrazuje jejich funkci, nikoli chlazení organismu/, plíce, těžce narušená je funkce srdce /ejekční frakce 15% znamená cca 1/4 normální hodnoty - ta je 55-70%, nikoli 100%/, vzhledem k dlouhému trvání nelze vyloučit ani poškození mozku). Rovněž 2 týdny trvající horečnatý stav je prognosticky nepříznivý. Neuvádíte věk otce ani jeho případné další komplikující nemoci. V medicíně není nic vyloučeno, ale vzhledem k výše uvedenému je naděje na zlepšení stavu velmi malá. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: