Pooperační kýla

Jsem po levostranné hemikolektomii . Po osmi letech se mi vytvořila kýla na břiše. Při zvýšení nitrobřišního tlaku v dolní polovině hsl povolená stěna břišní v okolí a hmatná branka cca8x3 cm. Jinak jizva klidná, palpačně břicho měkké, nebolestivé, bez hmatné resistence. Byl jsem i poslán a objednán v lednu 2016 na kontrolní vyšetření na koloskopii, kvůli tomu, že se mi objevila krev ve stolici při tbl na kyčel. Poraďte, jestli je potřebná operace nebo jestli mám používat kýlní pás. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jane. Je obtížné takhle virtuálně zhodnotit, jak je kýla veliká resp. jakou bude mít tendenci se v budoucnu zvětšovat. Pokud souhlasíte, zavolejte mi kdyloliv na tel. číslo: 728052472. Přestože jste ze Severních Čech, udělal bych si na Vás čas ve své poradně a společně bychom probrali možnosti. Na kýly v jizvě se specializujeme, věřím, že bychom Vám pomohli řešit Váš problém. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: