Pooperační problém

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem mého otce a prosím o radu jak máme dál postupovat. V únoru r.2009 si otec v 88 letech při pádu zlomil stehenní kost. Byla u něho provedena ortopedická operace, kdy mu byly kosti zpevněny" šrouby" Po této operaci začal opět chodit až do doby, kdy v místě operace se mu vytvořil otok, dostal teploty a noha jej začala intenzívně bolet. Z tohoto důvodu přistoupili lékaři k reoperaci, nejprve byl vyoperován implantát z krčku a po zahojení otec opět začal chodit, byť s pomocí hole. Následovala však ještě druhá reoperace, kde mu vyoperovali implantát ze stehenní kosti a po této operaci již otec přestal nadobro chodit. Rány se zahojily, po chirurgické stránce je snad vše v pořádku, ale otec má veliké závratě, sám se neposadí , ani nepostaví.Byl vyšetřen na neurologii, byl prý proveden CT mozku, UZ krkavic,byl vyšetřen na ušním odd.a veškerá další vyšetření s pozitivními výsledky. Nyní je umístěn v LDN a jeho zdravotní stav se vůvec nezlepšuje, naopak po psychické stránce je na tom špatně.Prosím o podání zprávy, co může být příčinou závratí a jak máme dál postupovat.Opět připomínám, že před poslední provedenou operací otec chodil a byl soběstačný v osobním životě. Nyní je upoután na lůžko a odkázaný na péči sester a lékařů !!!

Odpověď odborníka:

Nemyslím si, že by vlastní operace měla takto neblahý vliv na otocovo zdraví, ale opakované celkové anestezie samozřejmě pro starší osoby s ischemickou chorobou mozku nejsou to nejlepší. Teoreticky mohlo dojít vlivem narkosy ke zhoršení prokrvení mozku a následně k těmto obtížím. Ale to se nedá žádným vyšetřením prokázat. Uvádíte výčet vyšetření, ale nepíšete, co při těchto vyšetřeních bylo zjištěno, takže se blíže nemohu vyjádřit. Určitě by vašemu otci neuškodila tzv. nootropika a léky na zlepšení prokrvení mozku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Smrkáte i v létě? Stálá rýma může být projevem alergie
Senná rýma zabíjí sexuální život
Články: Senná rýma zabíjí sexuální život
Senná rýma není jen plný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cukrovka - Diabetes Mellitus
Články: Cukrovka - Diabetes Mellitus
Diabetes mellitus, cukrovka...
24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Články: 24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Pokud trpíte revmatoidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: