Pooperační spondilodiscitis

V roce 2009 jsem prodělal operaci bederní páteře L4/5 vlevo s následnou spondilodiscitidou. Nějaký čas jsem zcela nemohl chodit. Bral jsem 6 měsíců Neloren. Přesto že se držím pokynů lékaře, rehabilituji a trvale užívám léky, tak mé bolestivé obtíže trvají. Levou nohu mám od kolena k prstům necitlivou, stále mne pálí, nemám v ní sílu. V operované oblasti mne stále píchá a cítím jako bych jí měl "prkennou". Delší chůze mne vyčerpává a menší předklon nebo úklon do stran je rovněž bolestivý. Zvednout nějaké těžší břemeno je skoro nemožné. Zároveň jsem psychiatricky léčen z těžkých depresi. Chtěl bych se tímto laskavě zeptat, zda-li je tento stav mých zad již trvalý. Zároveň bych se Vás chtěl zeptat, zda-li mi může být ponechán ČID.II.stupně, který od té doby pobírám. Mnohokrát děkuji za odpověď a v příloze posílám aktuální nález MR: Děkuji a s pozdravem Samuel

Odpověď odborníka:

Jestli byl nález na aktuální MR hodnocen jako fibróza (jizva), mnoho šancí jak Váš stav změnit není. Bylo by vhodné vyšetřit Vaši páteř i v pohybu (RTG) a posoudit řadu dalších faktorů, zda přece jen nelze chirurgicky ovlivnit Váš další osud. První krok by tedy mohl být kontakt ambulance pracoviště, kde jste byl operován. Jinak čtyři roky po operaci lze již stav považovat za definitivní. Stran invalidního důchodu musí rozhodnout ČSSZ, kam dodáte aktuální nálezy Vašich ošetřujících lékařů.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: