Pooperační srůsty,zácpa

Dobrý den,během tří týdnů jsem prodělala tři gynekologické operace,první byla LAVH,tři dny nato LSK revize pro velký hematom v pánvi a po dalších 14 dnech LSK,kde mi byla odstraněná hemoragická cysta a provedena adheziolýza.Od té doby mě trápí zácpa a bolesti podbříšku,které se táhnou do obou boků a do kříže.Je možné,že se mi mohly opět vytvořit srůsty a ty způsobují tyto potíže.Děkuji za odpovědˇ.Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každá operace nese riziko vzniku pooperačních srůstů. Srůsty by tedy mohly být příčinou vašich obtíží. Pro bolesti břicha však zajděte na vyšetření k lékaři.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Schizofrenie
Články: Schizofrenie
Schizofrenie, doslovně...
Nemoc duše? Jen o tom schizofrenie není
Články: Nemoc duše? Jen o tom schizofrenie není
Schizofrenie hluboce...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Články: Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Pokud trpíte cukrovkou...
Léčba nádoru prostaty mívá nechtěné dopady. Lze je dostat pod kontrolu?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Zánět zvukovodu
Články: Zánět zvukovodu
Zánět zvukovodu, otitis...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: