Pooperační stav

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám už 3 týdny po vytržení mandlí, ale chci se zeptat jestli je možné, že by mě bolelo (spíše škrabe) v krku. V krku mám menší bílý povlak a stále cítím na jedné straně jakoby cizí těleso. Zajímalo by mě jestli můžu mít ještě někdy v životě angínu nebo něco podobné. Děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den po tonsilektomii se rány hojí rány jízvou a je možné, že jízva po operaci může být větší ( to b mohlo být popisované bílé ložisko) a bývá i bolestivé. Při operaci dochází i k protnutí nervu ve tkáni a to způsobuje výraznou citlivost v místě rány ( jízvy). Angina po odstranění mandlí se jako taková nevyskytuje, protože angina je názv pro hnisavy zánět mandlí. Ale dojít k hnisavemu zánětu hltanu, který je vyvolán streptokokem. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: