Popálenina nohy

Ráda bych se zeptala před měsícem jsem si vylily na nohu horký olej,už to mám částečně zahojené ale můj problém je v tom,že nemohu dát prsty dolů a tak při chůzi je mám zvednuté.Pan doktor na chirurgii kam docházím na kontroly mi řekl,že mohly být trochu poškozeny nervy,prsty mohu normálně hýbat.Říkal prý,že musím hodně chodit aby se noha dostala do původního stavu.Po zahojení mně chce pustit do práce.Má práce je však taková,kde jsem na nohou a chodím.Myslíte,že to nebude vadit té noze.Doporučil mi masážní vložky do bot,abych to v práci zvládla.Prosím poradte mi.Doma zůstat také nechci.Předem vám děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Pokud se jednalo o popáleninu nejméně II. stupně, existuje možnost poškození šlachových pochev natahovačů prstů a okolních měkkých tkání.
Zda jsou šlachy funkční je třeba posoudit vyšetřením.
Jinak je třeba thodnotit i stav kůže a podkoží, případnou fixaci kůže k podkožním vrstvám.
Obraťte se na rehabilitaci, kde by vám pohybovou a fyzikální terapií mohli pomoci, práce s jizvou její ruční pohyblivost na rehabilitaci mohou zlepšit. Jinak pokračovat ve spolupráci s chirurgem dále.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: