Poradte mi prosím čo mám robiť a na koho sa mám obrátiť...čo by bolo podla vás najlepšie?

Dobrý deň budem vám veľmi vdačná keď mi poradíte čo robiť lebo mala som dost stresujúce obdobie a aj dosť často ešte mám...niekedy rozmýšlam nad smrtou ze ma nebaví žiť atď. S tých stresov asi preto dostávam menštruáciu možno raz za 5 mesiacov...pracovala som v nemecku 2 roky a mala som stále stres...bola som stále sama, mala depresie, strach a úzkosť...doktorka mi zistila šelest na srdci a vždy v noci možno tak každý druhy deň sa mi to stáva že mám velké depresie, strach a úzkosť, že nechcem byť ani sama ale ani z luďmi...a idem do kostola...ked zaspávam tak mam strach ...počujem na hlas svoj tlkot srdca a hlboko sa zameriavam na to a bojim sa ze sa zastaví a také hlúposti a je mi to nepríjemne ako to cítim...potom sa hlboko nadychujem a ked zaspávam tak sa v noci trhnem a zobudím na hlasný, hlboký a rýchli nádych a srdce sa mi rozbúši...pri tom ako sa snažím nadychovat a vydychovať tak cítim a hlasno počujem ten tlkot srdca a je mi to velmi nepríjemné...a pri hlbokom nádychu ma až pichne v hrudi...mám sucho v ústach ...brnia mi ruky aj nohy a motá sa mi hlava a je mi na odpadnutie...niekedy sa mi aj stane že počas spánku sa akože zobudím a mám pocit že je niekto za mnou a z ničoho nič mi začne pískat v ušiach a chcem kričať ale nemôžem v tú chvílu ani hlásku vydať a oči sa mi pretočia dohora a svalstvo sa mi napne ...mam až s toho strach ...a po dvadsiatich sekundách to prestane...doktorka mi zistila šelest na srdci, mám anemiu, zníženú funkciu štítnej žlazy, tetániu...Možno to bude mať dosť čo dočinenia z mojimi ochoreniami...vopred sa ospravedlňujem za tak dlhý rozbor dakujem z pozdravom Lazíciusová

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pavluško, jak popisujete Vaše obtíže, Vaše situace je nelehká a vyčerpávající. Na tento stres, který prožíváte, reaguje Vaše tělo STOP. To znamená, že Vaše tělo už Vás nechace poslouchat v tomto tempu, které jste si nasadila. Myslím, že bytse potřebovala dovolenou k regeneraci nejen těla, ale i mysli. Musíte se naučit odpočívat a ne být vždy přioravena na sto procent. Určitě bych Vám doporučila kontaktovat Vašeho ambulantního psychiatra, protože si myslím, že byste si psychofarmaka ( antidepresiva příp, anxiolytika na zbavení úzkosti) zasloužila. Věřím tomu, že Vám léky pomohou zbavit se Vašich potíží včetně myšlení na sebevraždu. Také Vám doporučuji domluvit si schůzku s psychologem. Nemusíte se bát je oslovit, s odborníky si popovídáte a nebudete se cítit se svými problémy sama. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: