Poraněné znamínko

Dobrý den, paní doktorko, píšu ještě jednou, přiložím i fotku, zespodu na dlani jsem měla asi angiom, přikládám fotku, vypadal úplně stejně jako na obrázku, bohužel jsem se pořezala a poranila ho, tekla hodně krev, tak jsem to zalepila a udělal se stroupek. Chci se zeptat, zda je nutné, pokud by to byl angiom, jít k lékaři? Nebo stačí nechat samo zhojit? Jsme totiž těhotná, 8. měsíc a nerada bych to ted řešila, pokud by to nebylo nutné. Myslíte, že by bylo dobré nechat to zhojit a stroupek nechat sám odpadnout? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Zcela jednoznačně se jedná o hemangiom, žádné obavy mít nemusíte. Pokud v kůži zůstal malý "zbytek" hemangiomu, může časem znovu narůstat, ale to není vůbec nebezpečné. Hemangiomy tohoto typu se léčí jen tehdy , když to vadí kosmeticky.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: