Poranění hlavy, závrať

Stala se mi nemilá věc. Minulý pátek 15.7. jsem se účastnil jisté akce, na které jsem to nesmyslně přehnal s alkoholem (asi pět piv, mezi tím asi sklenička Coly a několik - nad deset panáků vodky). Údajně jsem ještě sám zaplatil, avšak po odchodu jsem zřejmě spadl a poté začal zvracet - nic z toho si nepamatuji. Domů mě museli odvézt autem, což si také nepamatuji. Pamatuji si jen začátek, to že jsem tancoval a pak už prakticky nic. Takže neskutečná ostuda, byť z dnešního pohledu (obzvláště pro mnohé) úsměvný příběh :-) Druhý den jsem ještě v poledne naposledy zvracel (už jen vodu). Kupodivu, hlava mě nebolela, nicméně jsem zjistil, že mám odřené predlokti levé ruky, lehce levé rameno a na dotek lehce reagující (modřina, pohmožděnina) levá zadní část hlavy. V neděli jsem byl už celkem v pohodě a v pondělí jsem šel normálně do práce, avšak celý týden pociťuji jakoby lehké motání, tupý tlak v hlavě apod. Takový ten stav těsně po kocovine (spíše při pohybu). Když jsem v klidu - ležím, je vše ok. U lékaře jsem nebyl, stav se nezhorsuje, TK a tep v pořádku, všechny smysly také, na světlo reaguji normálně, zrak v pořádku. Zda jsem byl v bezvědomí netuším. Udělal jsem však jednu hloupou věc, která může mít souvislost - zhruba čtyři hodiny před akcí jsem požil (ještě v práci pred důležitým jednáním - na zkoušku) 0,25mg alprazolamu (Ne.), který normálně neberu (byl mi čerstvě predepsan spíše na moji žádost k jednorázovému užívání před jistymi, především pracovními situacemi). Vubec jsem si v ten den neuvědomil, že v kombinaci s alkoholem se ucinek násobí a možná proto jsem dopadl, tak jak jsem dopadl. V životě se mi něco takového nikdy nestalo. Piji max. příležitostně avšak pripouštím, že ten den jsem to přehnal (zábrany šly stranou). Může to pretrvavajici motání hlavy, které jsem popsal být zapříčiněno kombinací daného léku s alkoholem nebo je spíš pravděpodobnější, že jsem prodělal pravděpodobným nárazem do hlavy lehký otřes mozku? Jak bych měl nyní postupovat? Nyní mám týden volna, takže jsem nasadil klidový režim.. řekl bych, že se to trochu lepší.. Děkuji mnohokrát za případnou odpověď...

Odpověď odborníka:

Po takové konzumaci alkoholu ovlivněné alprazolamem došlo u Vás otravě alkoholem. S tím souvisejí Vámi popisované obtíže. Většinou během pár dní tyto projevy odeznívají. Bylo by potřeba vědět, jak silné poranění hlavy bylo. Otřes mozku jste mohl prodělat. Vzhledem k tomu, že přetrvávají závratě a pocity tlaku v hlavě, doporučovala bych RTG vyšetření lebky a neurologické vyšetření. Klid a pitný režim je namístě. Ne ale alkohol..:-)..Doporučuji Vám také již příště nekombinovat léky s alkoholem a pít s mírou. Můžete mluvit o velkém štěstí, mohlo to dopadnout i hůře.
S přátelským pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Články: Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Tuto otázku si klade mnoho...
Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Články: Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Hledáním příčin rostoucího...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borrelióza
Články: Lymeská borrelióza
Lymeská borrelióza (LB) je...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x