Poraneni kolene

Dobry den,pred casem jsem Vam psala ohledne poraneni kolene. E to 6 tydnu, 2 tydny orteza a potom postupne zatezovani. Nyni zhorseni stavu,na kontrole receno,manevry na oba menisky nelze,mirny otok a bolestivost pri krceni,rotaci a pri zvysene namaze. Omezeny pohyb do krajnich poloh. Nakonec predeprany rehabilitace,ale jeste predtim pan doktor mluvil o operaci. Mam z toho strach. Co to vse znamena - viz vyse? Puvodni diagnoza je natazeny postranni vaz,ale od toho uz pan doktor ustupuje. Jeste mam otazku,tancuju. ve foklor.souboru,kdy budu moci zase tancovat? uz je to dva mesice,a stale to nejde. Dekuji za Vas nazor.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, nejspíš je podezření na nějaké poškození menisců. Možná by stálo za to vyšetřit koleno magnetickou resonancí. A na základě nálezu další postup, například v případě poškozeného meniscu nejspíš operace. Rehabilitace každopádně není na škodu, posílí svaly. A koleno by se i po případné operaci lépe zotavovalo.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: