Poranění kolene

Dobrý den. Před třinácti dny v sobotu mi malý kluk skočil na koleno, když sem ležela. Ucítila sem silnou bolest. Potom ale koleno nebolelo, jenom v extrémních pohybech. Další den večer koleno začalo bolet více a pak další den už bolelo opravdu hodně. V úterý jsem šla k lékaři, příčinu nazval prolomení kolene a z toho vzniklé podvrtnuté koleno. Měla jsem lehký otok nad čéškou a říkal, že nejvíce mě to určitě bolí tam. To ale nebyla pravda, nejvíce mě to bolelo z boků, hlavně z pravého, na což mi jenom přikývnul. Dal mi na 14 dní ortézu, nyní ji nosím týden. Koleno se mi sklidnilo, ale když si ortézu sundám a začnu chodit normálně, cítím v koleni zvláštní tlak, při dřepu mi vnitřní stranou kolene projede ostrá bolest, že se radši svalím na bok, protože si už ani nemyslím, že bych se zvládla zvednout a bolí mě to i při chůzi do schodů, ale ne tak ostře. Když nohu propínám a krčím, na vnitřní straně kolene(stejné místo kudy projíždí ostrá bolest při dřepu) se ozve lehké, ale bolestivé lupnutí. Přijde mi, že na tom místě se nenachází ani otok ani hematom. Nevíte co by to mohlo být? Přijde mi, že ortéza tomuto nepomáhá. Děkuji. Šlo by tento příspěvek prosím nezveřejňovat?? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Myslím, že se Vás lékař snaží léčit správně, ortézu se dává až na 3 týdny a slouží podobně jako sádra k vyléčení poraněných vazů , pokud si budete ortézu snímat, Váš stav se může zhoršit a doba hojení se prodlouží. Dodržujte pokyny lékaře a uzdravíte se . Zveřejnění odpovědi řídí redakce.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: