Poranění lokte

11.3.2012 jsem upadl na treninku na nataženou ruku a poranil si loket, byl mírně nateklý a nemohl jsem ruku plně natáhnout ani ohnout, šel jsem tedy na chirurgii, kde mi loket zrentgenovali, a dali do sadry na 12 dni s tim že je to pouze pohmozdene a mělo by to být brzo v pořádku (přepis dokladu-edem 0, hematom 0, hybnost volná, algická samostatná drobná osifikace při oln. epikondylu L humeru, žrejmě kortik. abrupce. Při potížích kontrola ihned !) 23.3.2012 jsem tedy přišel na kontrolu, sádru mi sundali, avšak ruku stále nemohu úplně ohnout ani natáhnout, ikdyž je to lepší než po úrazu, měl bych prý loket rozhýbávat, ač mi to působí bolest. Bojím se zda li lékař něco nepřehlédl, přeci jen je loket poměrně komplikovaná část těla, na rentgenu by si však jistě všiml kdyby byl vykloubený, ikdyž mi když si ho srovná vedle zdravého lokte přijde stále trochu oteklý na vnitřní straně. Je zde ještě nějáké jiný typ zranění které by bylo možné přehlédnout? Děkuji za odpověď Ondřej

Odpověď odborníka:

Při vyšetření je lok. kloub vždy vyšetřen a kromě ošetřujícího lékaře rtg snímek hodnotí ještě rentgenolog. Kromě kostí může být a často tomu tak je i některá z měkkých tkání,které sjou součástí kloubu nebo kolem kloubu probíhají. B\ylo b\ na místě, abyste si zašel na rehabilitaci a tam byl dále pohybově a fyzikálně léčen. Pokud by potíže ještě po týdnu trvaly, zajděte opětně na chirurgtickou ambulanci, kde jste byl provotně ošetřen. Potom je vhodné ještě rtg snímek opakovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x