Poranění nohy

Dobrý den, minulý týden byla na procházce u vody. Ve vodě jsem se o něco řízla ale nebylo poznat z čeho. Ránu jsem vydezinfikovala. Jak se tato rána hojila, je vidět pouze ,,tečka" mám podezření že by to mohlo být bodnutí o injekční stříkačku. Hrozí v tomto případě nějaké vážné infeční onemocnění? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V případě bodnutí jehlou byste měla jen drobnou bodnou ranku, né řeznou ( podélnou ). Pokud nejste v poslední době přeočkovaná proti tetanu, bylo by vhodné přeočkování. Vážnější inf. onemocnění pravděpodobně nehrozí.

MUDr.Tomáš Doležel
MUDr.Tomáš Doležel

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře Nymburk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: