Poranění periferního nervu

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se s Vámi poradila ohledně mé 15-ti leté dcery. Před 14 dny jí po víkendu stráveném na běžkách začalo ve škole brnět chodidlo PDK (zespod) + lehká slabost, necitlivost PDK od kolene dolů (lýtko). Výšetření na boreliozu negativní, KO v pořádku. Angiologie v pořádku. Podezření na poranění n.peroneus. Včera jsme ale absolvovali EMG a SEP, vše v pořádku. Nepříjemné pocity však má dcera stále. Vyvolává je např. sezení, přehození nohy přes nohu. Každý den je má zhruba půl dne. Chodí na injekce B, bere Mg, vit.E, C, Gingko. Mohla byste mi, prosím, napsat Váš názor, zda je možné mít poraněný nerv aniž by se to ukázalo na EMG? Měli bychom případně absolvovat ještě nějaké vyšetření? (Dr doporučuje vyčkat cca 2 měsíce, zda se stav upraví.). Moc Vám děkuji za odpověď. Svobodová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže vypadají jako postižení periferního nervu. Jsou-li potíže na zadní straně nohy a plosce nohy, tak spíše postižení n. tibialis, než peroneus, Nicméně po 14 dnech nemusí být EMG nález pozitivní. Vitamíny B jsou jistě vhodné, důležité je i cvičení. Při trvajících potížích bude na zvážení EMG kontrola. Pokud bude negativní, pak příčinou může být bederní páteř.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x