Poranění předního koleniho vazu

Dobrý den, Na ortopedii mi diagnostikovali – poraneni koleniho vazu – leasio LCA, st.p. distorsionem genus I.dx . – stále mirná nápln, neindik. k punkci a otok je minimalni . Byl jsem poslán na magn.rezonaci k potvrzeni. Jinak klid bez sportu 1 mesic- už je to 3 týden. Chtěl jsem se zeptat- jak dlouho otok přetrvavá , a zda-li je možna sportovni aktivita po mesičním klidu a jaka – než se provede případna plastika ?- Dík-Prikladam lékařskou zprávu .

Odpověď odborníka:

Lékařská zprýva nebyla přiložena. Rozhodující pro další zatížení kolena bude vyšetření magnetickou rezonancí, bez ní je jen poranění předníhoi zkříženého vazu pravděpodobné. Zatížení kolena bez operace po úraze po 6 ti týdnech. Samotná operace , plastika vazu se nemusí provést vždy. Pokud stabilitu u kolena zajišťují ostatní vazy, nestabilita poraněním vazu není příliš postižena. Jinak je plastika velmi vhodná u mladých lidí a sportovů. Výkon na ortopediích je velmi propracován i s následnou rehabilitací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: