Poranění zápěstí

Dobrý den, jako řidič autobusu jsem si 2.1. poranil zápěstí při obtížné výměně (defektu) kola. Opakovaně jsem dostal několik ran do zápěstí dlouhou kovovou tyčí. Po návratu do Čech jsem prodělal vyšetření včetně RTG na chirurgucké ambulanci. Nebyla nalezena žádná zlomenina. Zápěstí mám nadále bolestivé, (na doporučení lékaře provádím bandáže), nemohu sevřít (uchopit pevně) předmět mám neustálé brnění palce i ostatních prstů. Nevím zda mám opět vyhledat odborníka, nebo se spolehnout, že obtíže sami pominou. Vše se komplikuje tím, že budu muset koncem měsíce odjet na delší dobu mimo republiku. Děkuji, Pavlík.

Odpověď odborníka:

Pokud byl rtg negat jednalo se o silné zhmoždění zápěstí a patrně s podvrtnutím, to jest pravděpodobně s poraněním fixačních vazů zápěstí, které nyní bolí a omezeují pohyb a projevují se i otokem a možná krevním výronem. Byla by na místě sádrová dlaha, která by alespoň na dobu 3 týdnů umožnila dokonalejší zhojení klidem, který nebude přerušován. Končetinu hojně nahoru, cvičit prsty. Vhodné i krátkodobě, pokud nemáte potíže se žaludkem, Ibalgin dle návodu Proto byste ještě zítra měl zajít za chirugem nebo ortopedem, který vás ošetřoval a domnluvit se s ním

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x