Poraněný loket

Dobry den, 15.1. jsem spadla celou vahou na loket a projela mi telem strasna bolest. Kdyz jsem se zvedla nemohla jsem ruku narovnat a zacala mi napuchat.Nadruhy den jsem jela na urazovku a tam mi udelali rentgen a rekli ze mam zlomenou hlavicku. Za tyden jsem jela na kontrolu a pote mi rekli,ze to zlomenina neni,pry to mam jen narazene.Ale pro nehybnost a bolest mi dali znovu dlahu.Za dalsi tyden jsem sla na kontrolu a dostala jsem sadru.10.2.2012 mi sadru sundali a mam ruku rozhybat a cvicit s ni.Ruku porad nenarovnam a v oblasti hlavicky citim porad stiplavou bolest a dostala jsem rehabilitace.Je mozne ze jeden snimek ukaze zlomeninu a za tyden tam neni videt nic? A muzu mit pri narazeni porad problem s nehybnosti?

Odpověď odborníka:

Lékař interpretuje snímek syrový a ten je potom znovu zhodnocen rentgenologem a provedena konečná rtg diagnoza. Myslím, že je spíše dobře když při prvním vyšetření lékař konstatuje závažnější nález a léčí tak aby pacienta nepoškodil. Pokud rengenolog diagnozu nepotvrdí je potřeba stav s pacientem vyšetření eventuálně novým snímkem v odstupu 10 dní znovu zhodnotit a ,léčit. Hybnost ale přresto může být omezena, protože kromě poranění kosti je zde i poranění měkkých tkání, které vlastně samy pohyb provádějí. Vhodná rehabilitace intenzivně je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x