Pořezaný prst

Dobrý den. Chtěla jsem Vás, prosím, požádat o radu. Před 14 dny jsem se při krájení masa řízla do ukazováčku levé ruky. Rána mi nepřipadala nijak hluboká, zkrátka obyčejné říznutí, a tak jsem si ji přelepila rychloobvazem. Již druhý den jsem si všimla, že prst mám tvrdý a necitlivý. Myslela jsem si, že jak se rána zcela zhojí, potíže zmizí. Ale to jsem se spletla. Prst i nadále zůstává tvrdý, necitlivý a nejsem ho schopná vůbec ohýbat. Když jsem si volala s bratrancem - medikem, vystrašil mě, že jsem si mohla klidně přeříznout šlachy, a ať na nic nečekám a zajdu si s tím rozhodně na chirurgii. Ale jsem ten typ, který čeká a doufá, že se to nějak samo spraví, s vymlouváním se na rodinu a chybějící čas, potřebný na běhání po špitálu. A popravdě se mi ani tato teorie nějak nezdá. Je vůbec možné, abych si obyčejným kuchyňským nožem mohla přeříznout šlachy? Pokud ano, jaká by byla léčba? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Heleno. Samozřejmě je to možné. Více pravděpodobné bude, že jste si do rány zanesla infekci. Tak jako tak je odborné ošetření na místě, bez něho riskujete velmmi vážné komplikace, at už jedná o poranění šlach anebo infekci. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: