Porod

mam dotaz, ohledne vahy ditete vs panve...Maly ma odhad ze vcera v 38+4tt 3450 gramu. Ja mam hranicni rozmery panve, nicmene nikdo to dosud neresil. V nasi porodnici se za normalnich okolnosti vyvolava v 41+3tt. Me prijde blbost, pokud sama do rozumne doby neporodim, aby maleho zbytecne nechali nabrat na 4kg a vice a ja kvuli tomu treba musela na sekci...Prijde mi lepsi, porod teda vyvolat, dejme tomu za tyden a rodit normalne...V pondeli jdu do rizikovky, tak by me zajimaly vase zkusenosti, potrebuju to s nimi probrat...Dekuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, UZ váha je jen odhad, může zde být rozdíl 500g do plusu i minusu. Určitě se zeptejte porodníka v poradně, vysvětlete,z čeho máte obavu. Osobně bych počkala, až se bude mimču chtít ven, event. ve40.tý zopakovat biometrii a indukovat porod dle nálezu. Do té doby se může vše vyřešit samo:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Roste vám pupík? Možná máte kýlu!
Články: Roste vám pupík? Možná máte kýlu!
Pupeční kýla se často...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Netrpíte alergickou vaskulitidou?
Články: Netrpíte alergickou vaskulitidou?
Jde o skupinu onemocnění...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: