Porod

Jsem v 36.tt. Těhotenství doteď probíhalo v normě, mám srdeční nedomykavost a oční vadu - medicínsky nepopsanou - přirůstá mi rohovka k duhovce, mám náběh na zákal. Minulý týden jsem byla hospitalizovaná pro vysoký tlak, podařil se snížit, ale léky musím brát. V nemocnici mi přišli na tyto vady - hemangiom jater, hydronefróza vpravo. A dále na placentární insuficienci 1.stupně. Plod je pozadu již od poloviny těhotenství. Těhotenství je nutno ukončit v 37.tt. Chci se zeptat, je možné rodit vaginálně nebo je vhodné volit cs, jelikož hlavně kvůli očím mám obrovský strach, před šesti lety mě strašili slepotou ve třiceti letech ( dnes mám 29, a brýle nepotřebuji. Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zejména vzhledem k očnímu nálezu,ale i vysokému krevnímu tlaku, bych viděla jako nejlepší řešení pro Vás porod císař.řezem.SC nemusí být v celkové anestezii-o způsobu anestezie se dohodnete s anesteziologem.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: