Porod

Dobrý den,chtěla bych znát Váš názor, zda má konizace děložního čípku provedena před 7 lety nějaký vliv na průběh porodu, který mě čeká letos v červnu.Doslechla jsem se, že to problém být může, ale nevím, konkrétně jaký.Přesto, že se jedná o mé druhé těhotenství, tak mám tentokrát z porodu velké obavy.První porod u mě proběhl před 3 lety plánovanou sekcí pro konec pánevní.Předem děkuji za odpověď.Markéta.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tuto otázku byste měla položit svému gynekologovi, který může čípek vyšetřit - jak visuálně /jak vypadá na pohled/, tak ultrazvukem /jaký je jeho tvar a délka/ a také histologick/ jaký je nález na bunkách na něm uložených/. Já vám mohu jen povědět : problém být sice může, ale také nemusí. Problém by spočíval nejspíše v tom, že čípek může po operaci (konizaci) reagovat poněkud jinak - třeba se začít předčasně otvírat a způsobit tak předčasný porod. Ale to se nikdy nedá předem odhadnout, vyčkejte a hlavně KLID! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: