Porod a hemeroidy

Dobry den, prosim o radu. Jsem v poslednim stadiu tehotenstvi a mam VELKY problem s hemeroidy (byly jiz pred tehotenstvim, ale behem nej se situace jeste vice zhorsila). Nevim, jaky porod zvolit (normalni neb cisar). Dost se bojim problemu, ktere mohou nastat pri tlaceni u porodu. Mam jiz 2 deti, ktere jsem rodila normalne, ale ted mam hemeroidy opravdu ve spatnem stavu :( Diky za radu. mk

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kupte si v lékárně přípravek na hemoroidy, nechte si předepsat od vašeho lékaře vazoprotektivní léky, které zvyšují napětí žilní stěny a odolnost cév. Hemoroidy nejsou indikací k ukončení těhotenství císařským řezem. Všeobecně dochází ke zlepšení stavu po porodu. Pokud vás budou trápit i po šestinedělí, je namístě kontrola chirurgem a ev. operační řešení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Články: Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Žít kvalitně s revmatoidní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemoci nehtů (1. díl)
Články: Nemoci nehtů (1. díl)
Poruchy a onemocnění nehtů...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Trpíte plynatostí? Příčinou může být alergie
Články: Trpíte plynatostí? Příčinou může být alergie
Nadýmání a plynatost. Dvě...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: