Porod a hemeroidy

Dobrý den, jsem v posledním stádiu těhotenství a mám velký problém s hemeroidy a křečovými žilami. Měla jsem s tím problém i před těhotenstvím, ale teď je to o hodně horší. Bojím se porodu a i doby po něm hlavně kvůli hemeroidům. Vím, že budu muset na operace, ale co teď? Nevím, zda by nebyl lepší císařský řez. Mám již za sebou dva porody přirozenou cestou, ale je to již delší doba (je mi 42let) a s hemeroidy to nebylo tak špatné jako nyní. Děkuji za radu. Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martino, jak jsem již psala, opravdu hemoroidy nejsou indikací k ukončení těhotenství císařským řezem. Nechtějte zbytečnou operaci. Radím vám na dálku, a i tak myslím, že jsou vaše obavy přehnané. Porodu se nebojte, nerodíte poprvé. Vašim žilám se po porodu uleví. Hemoroidy vyřešíte po šestinedělí. Přeji pěkný den.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: