Porod a jednorohá děloha

Dobrý den paní doktorka, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Mám jednorohou dělohu, první dítě jsem porodila císařským řezem před 6,5 lety kvůli KP a jednorohé děloze(která ani neprokazovala žádnou činnost - myslím kontrakce). Nyní mám 6 týdnů před porodem druhého dítěte. To je otočené hlavičkou dolů, občas mi tvrdne břicho jakoby od vrchu a nemám žádné potíže. Chtěla bych znát Vás názor, zda myslíte, že by byl možný "normální" porod nebo s touto vadou bude muset zase být proveden císařský řez. Moje dr. říkala, že to zatím vidí tak 60% na 40%. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, nechala bych to na přírodě.pokud dojde k samovolnému porodu,tj.začne sám, miminko nebude moc veliké, mohl by být spont.porod možný.riziko je zde spíše stav po císařském řezu než jednorohá děloha.pokud Vám lékař,který Vás bude vyšetřovat, doporučí norm.porod,pavděpodobně to půjde, pokud doporučí spíše řez, určitě bych s ním moc nediskutovala,bude mít pro vše své důvody.viděla bych to 50/50.záleží,jak začne porod.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: