Porod a spondylolýza l5 vůči s1 o 10mm

Dobrý den, zajímal by mne Váš názor - věk 34 let, mám nález na páteři spondylolýza L5 vůči S1 o 10mm, dextroskolioza bederní páteře, spina bifida, občasné projevení kostrčového syndromu. Dlouhodobě léčeno RHB, operace nedoporučena. Projevy klasika - spasmy v bedrech - bolesti po zátěži, delší chůzi, zákaz pohybu do rotace. Měla bych 3 otázky: Je porod s tímto nálezem možný? Přirozený či bude lepší/ nutný císařský řez? Je s tímto nálezem možná epidurální anestezie? Předem díky za Váš názor

Odpověď odborníka:

Porod možný je, o způsobu jeho vedení bude porodník konsultovat pravděpodobně ortopeda a stejně také o způsobu anestezie rozhoduje anestesiolog podle konkrétní situace, nelze předjímat dopředu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: