Porod - cisarsky rez

Dobry den pani doktorko anebo pane doktore! Je mi 36 let.Porodila jsem obe dcery cisarskym rezem - rozdil mezi dceramy je pouze 14 mesicu. Prvni cisar byl 30.12.2004 .Posledni - druhy cisar jsem mela 15.3.2006 Oba tehotenstvi a porody probehly bez komplikaci. Ted jsem znova tehotna (zacina 10.tyden) - termin mam 10.8.2009 Mate nejake doporuceni ohledne 3 tehotenstvi - na co bych mela nejvic dbat aby moje tehotenstvi probehlo poradku - vzhledem, ze jsem 2.cisar mela pred skoro 3 rokami. Predem dekuji a preji Vam vsechno krasny do Noveho roku, Ana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, průběh těhotenství a způsob porodu spolu často vůbec nesouvisí. Takže i když budete celé těhotenství správně se stravovat, odpočívat, pozitivně žít (= zbytečně se ničím netrapte, nedějete toho víc, než zvládnete, pokud možno se nestresujte), cvičit těhotenské cvičení (takové, jaké Vám doporučí Váš gynekolog vzhledem k Vašemu zdravotnímu stavu), sice tím maximálně podpoříte růst a vývoj nového potomka a připravíte půdu pro hladký porod, ale nevyloučí se tím, že porod bude zase císařským řezem. Záleží totiž, proč jste s.c. rodila - důvodů pro s.c.existuje více a obvykle nejsou ovlivnitelné životním stylem. Snad jen když nebudete užívat příliš mnoho multivitamínových přípravků určených pro těhotné, snížíte tím pravděpodobnost, že Vaše miminko bude tak veliké, že neprojde pánví (zjistilo se, že pokud ženy tyto přípravky po celou dobu těhotenství užívaly, jejich děti byly často hodně veliké; nyní se doporučuje užívat tyto přípravky obezřetně, poraďte se proto o nich s svým gynekologem, který Vám v případě nutnosti vhodný přípravek předepíše). Přeji Vám, aby těhotenství a porod proběhly optimálně, bez jakýchkoli komplikací a abyste měla jak nyní, tak po porodu jen a jen pohodu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: