Porod dřív kvůli váze plodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o postupu porodu v případě, že v 38.týdnu těhotenství doporučili dva lékaři CS kvůli váze plodu 4 kg a stáří dle UTZ 40+0, třetí lékař rozhodl čekat až do termínu porodu dle menstŕuace. Není to zbytečné protahování? Mimčo může mít pak kolem 4,5 kg, navíc mám už 14 dní tak oteklé nohy, že mám i problém chodit. Otoky škrtí a bolí. Bílkovinu v moči nemám. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud je rozdíl v term.UZ(UZ z 13.týdne nejdéle) a PM více jak 7 dní, termín porodu je stanoven dle UZ (je přesnější než měsíčky). u Vá s je to z dotazu cca 14 dní, takže by se měl brát term.dle UZ, což je 40+0.hmotnost plodu 4kg by měla být důvodem k indukci.na druhou stranu nevím,po kolikáté budete rodit apod.bylo by vhodné zopakovat test na cukrovku, pokud byl negativní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: