Porod po prodělaném císařském řezu

Dobrý den, obracím se na Vás prosím s dotazem. Jsem po 2.těhotná v 35+3. První porod před 4 lety po 10h skončil pro hypoxii dítěte akutní sekcí. V tomto těhotenství mě celou dobu bolí podbřišek - pod jizvou, píchá, řeže, tahá atd.Dr říkala, že tam mám nějaký defekt nesrostlou jizvu myometrim intaktní 2,8mm.Chci se zeptat na Váš názor jak bych měla rodit zda spontaně nebo jít na plánovaný císař. Moje dr se stále nevyjádříla, za týden mám jít do poradny,kde to se mnou prý probere, ale dle toho co mi doposud říkala, tak ona je spíš pro normální porod.Já bych si ale přála po zkušenosti z minula a i kvůli bolesti v jizvě a obavy z ruptury rodit plánovaným císařem. Psychicky ani fyzicky se na normální porod necítím, celé těhotenství počítám s další sekcí, pže mě to celou dobu dr tvrdila a teď ona najednou váha. Mám vůbec na výběr? Ráda bych slyšela i názor jiného odborníka. Děkuji Vám mockrát za radu.

Odpověď odborníka:

Myometrium intaktní znamená nedotčené, 3 mm je dostatečná šířka na vašem místě bych nechal rozhodnutí na lékaři který porod provede jistě si udělá kontrolní ultrazvuk a rozhodne se tak aby to bylo pro vás i pro plod nejlepší, on císařský řez má i svá rizika. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: