Porod po zlomenině l1

Dobrý den, před 3 lety mi po porodu (císařem)-po ukrutném kolotoči bolestí (které naštěstí přišly až po porodu) a vyšetření-diagnostikovali osteoporozu pateře, která způsobila zlomeninu bederního obratle L1. Osteoporozu mam uspěšně lečenou, ale nyní jsem opět těhotná. Na miminko se tešíme, ale mam trochu obavy z porodu-díky osteop. jsem se zmenšila o 2,5cm a předpokládám, že mi nelze píchnout epidural. Bolesti se nebojim,ale nemuže klasickým porodem už tak poškozená páteř ještě více utrpět? děkuji za odpověd, hezký den...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, protože už jste rodila císařským řezem, možná by bylo vhodné po konzultaci s vaším gynekologem, a také vzhledem k vašim obavám z porodu, naplánovat vedení druhého porodu plánovaným císařským řezem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: