Porod přirozenou cestou

Dobrý den pane doktore. Dovoluji si na Vás vznést dotaz týkající se nadcházejícího porodu. V dětství (v osmi letech) u mne došlo k prasknutí slepého střeva a následnému zánětu pobřišnice. S tímto jsem se dokonce léčila v dětské léčebně v Fr. Lázních a bohužel mi zůstaly nějaké srůsty. Před třemi lety jsem prodělala trombózu v levém lýtku a byla téměř rok na warfarinu. V současné době nosím kompresní punčochu a při obtížích užívám Detralex. Otěhotnět se mi povedlo na druhý pokus. První těhotenství bylo ukončeno v dubnu 2015 z důvodu zamlklého potratu. Poté mi byly objeveny dva myomy - jeden na přední stěně dělohy a druhý v levé horní části. Nyní jsem v 25. týdnu a těhotenství dle mého gynekologa probíhá dobře. Jen za začátku těhotenství jsem lehce krvácela a byla od 4. do 12. týdne na Utrogestanu. Placenta je uložena na zadní stěně dělohy. V době porodu mi bude 36 let. Jako prvorodičku by mne tedy zajímalo jaký porod by byl vhodnější? Případně, mohou komplikace z dětství nějak ovlivnit porod? Děkuji Vám za odpověď a přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Komplikace z dětství porod nijak neovlivní,záleží na tom jak bude porod probíhat ale při normálním průběhu není důvod proč by jste nemohla porodit spontánně. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x