Porucha erekce

Dobrý den pane doktore, mám takový menší problém, je mi 24 let, aktivně sportuji, jím zdravě, v současné době mám partnerku, která pro mě moc znamená, mám ale menší (nebo možná i větší) problém s erekcí. Styk máme cca 3-5x týdne, jsme spolu krátce, cca 2 měsíce, náš první sex probíhal tak, že jsem byl dost vzrušený, ale asi po 1 minutě sexu penis ochabl. (měl jsem ten den dost náročný trénink, tedy jsem to dal za vinu tomu), nicméně za pár hodin jsme to zkusili znovu a vše bylo, tak jak mělo. Od této doby se nám to stává prakticky pořád, že penis nejdřív nechce spolupracovat, většinou se před stykem postaví bez problémů, ale po zasunutí jakoby ochabne a buď se hned probudí a vše je v pořádku, nebo musíme třeba půl hodiny počkat. Situace mě trápí, partnerku mám rád, je krásná. Dříve jsem takové problémy neměl. Myslel jsem si, zda to nemůže být tím, že partnerka je možná o něco "širší" než ostatní partnerky, ale nemám nějak štíhlý penis (průměr 5 cm). Také se stává to, že při prvním sexu máme tyto problémy, při druhém už nikoliv, člověk by řekl, že by to mělo být spíše naopak. Ranní erekce mívám jak kdy. Mám navštívit nějakého lékaře?. Byl jsem zvyklý, sex provozovat 2-3 x denně bez problémů - myslím tím s předešlými partnerkami. Masturbace probíhá zcela v pořádku. Ještě bych dodal, že párkrát se nám to podařilo i bez ochabnutí a sex jsme si oba dostatečně užili. Rovněž mi přijde, že v situaci, kdy mám vedle v pokoji rodiče, nebo se milujeme v přírodě, je to pro mé vzrušení mnohem lepší, jako kdybych více myslel na to, že nás někdo může přistihnout než na samotný akt. Ještě bych dodal, že pociťuji snížené libido a někdy mi přijde, že mám nedostatečně citlivý penis (můžou to být jen mé domněnky). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nejde o zdravotní problém. Souvisí to snad se snahou nezklamat partnerku a fixací na selhání erekce při začátku Vašeho vztahu. Obvykle je to tak, že první selhání erekce bývá z nervozity a ty další vznikají v důsledku podvědomého strachu z opakování potíží. Radou je, srovnat si to v hlavě. Zbytečně nad tím nepřemýšlet a brát vše, jak to přijde. Pokud by přece jen potíže trvaly dále, tak byste měl vyhledat osobně urologa.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Nevolnost a zvracení – v čem tkví nebezpečí?
Články: Nevolnost a zvracení – v čem tkví nebezpečí?
Máte žaludek naruby po...
9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Články: 9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Tuhle zdravotní potíž zná...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Léčba nádoru prostaty mívá nechtěné dopady. Lze je dostat pod kontrolu?
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Články: Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Pánové by měli být aktivní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: