Porucha příjmu potravy, úzkostná porucha

Hezký den paní doktorko, již velmi dlouhou dobu trpím nadměrným sebesledováním se .. ( v minulosti bulímie, 2 krát spontánní potrat v 1 trimestru, panické ataky, tetanie a úzkost. stavy) Často si prohlížím svou postavu v zrcadle, srovnávám se s modelkami a herečkami, přeměřuji se (hrudník, pas a boky) .. Spokojená jsem jen tehdy, když se mi podaří zhubnout (léto) a velice nespokojená, když ,,pár,, kilo přiberu (Vánoce-zima). Projevuje se to nejvíce v úpravě zevnějšku - při nespokojenosti nosím volnější ,,horší,, oblečení, ztrácím o sebe a péči svého těla zájem, nechodím vůbec mezi lidi.. Je to pro mě velmi útrpné .. Pravidelně docházím na psychoterapie a k Dr. Psychiatrie. Z léků - antidepresiv užívám Citalon 20 mg 1-0-0, Diazepam a Lexaurin dle potřeby, Apaurin i.m. dle potřeby, Magnosolv 1-0-0, ob den na ambulanci injekce Magnesium Sulfuricum i.v. Můžete mi prosím poradit na co se v terapiích ještě zaměřit ? Byla by možnost předepsání ještě nějakého dalšího druhu antidepresiv, příp. jakého ? Byla mi minulý týden doporučena 6 týdenní hospitalizace na klinice ,,C,, odd. v OL u MUDr. Prof. Praška. Trošku se ale té hospitalizace bojím .. Myslíte, že by to mohlo i vyřešit pokus o otěhotnění (mám ale ještě stále strach z dalšího nezdaru). Předem děkuji za odpověď. Přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hospitalizace na klinice u prof. Pražka bych se určitě nebála, neboť je to odborník na svém místě a absolutní špička v oboru. Domnívám se, že u vás je zejména nutné aplikovat kombinaci psychoterapie a medikamentózní léčby, což se vlastně již děje. Přístupů k léčbě může být mnoho v četně těch psychoterapeutických. Není vždy úplně jasné co klientovi přesně sedne, takže vám nemohu konkrétně napsat, co by se hodilo pro vás. Lékař vždy musí vycházet z aktuální situace pacienta a jeho potřeb a to musí na základě vyšetření klienta přesně stanovit.Věřte lékařům na klinice, tam budete jistě v dobrých rukou. Držím palce.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: