Porucha rovnováhy a bolesti

Dobrý den, mám už delší potíže s vystřelováním bolesti do levé končetiny, je to prudká, pichlavá či pulsující bolest, nedávno jsem to zaznamenala též v pravé noze, někdy obě současně, několikrát denně nejvíce před spánkem. Též mám nepříjemné pocity na hrudníku, spíše vlevo, cítím to jako tlak, brání mi to vklidu usnout a brní mě pak často v levé ruce. Též chodím s otoky k lymfatickému masérovi, nejvíce řešíme otoky v obličeji. V únoru jsem spadla ze schodů, prý jsem si hnula krční páteř a trochu s pánví, řekli mi, že to spraví límec. Říkala jsem si, že to nebudu řešit, že je to asi navázáno na předchozí úraz. Ale včera se mi stala taková nepříjemná věc, kdy jsem si napustila teplou vanu. Už po pěti minutách mi bylo nepříjemně, když jsem vylezla ven, nebyla jsem schopná udržet rovnováhu, prudce mi bušilo srdce, komíhala jsem se sem a tam, tak jediné řešení bylo najít nejbližší místo a položit se, rychlé bušení trvalo ještě tak 15minut, vůbec jsem nebyla na to vstát ještě hodinu poté. Někdy se mi tyto věci dějí u sportu (hodně, ráda a často sportoji, přesto mám nadváhu a poslední rok nemohu zhubnout, po čase se vrátím vždy na stejnou váhu.) Od té doby se cítím doslova vyčerpaná a zvýšily se mi otoky v obličeji. (S rovnováhou jsem začala mít problémy jen chvilkově, až právě po tom úrazu a nemocnici, kdy mi dělali lumbální punkci. Ale trvalo to jen pár týdnů po vyšetření.) Prosím, koho byste na mém místě doporučoval jako postup? Normálně bych nad tím vším mávla rukou, ale ta scéna po koupání mě trochu vyděsila. Nikdy jsem neměla problémy s horky, naopak jsem jižní typ, teploty nad 30 a více mi dělaly vždy dobře. Napadlo mě, jestli by nemohlo jít o srdce, můj tatínek měl vrozenou srdeční vadu. S poděkováním Vlaďka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím si, že šlo celkem o normální reakci Vašeho těla. Horká voda způsobí roztažení cév. Srdce začne více pumpovat, protože klesne tlak a vyhodnotí stav jako málo krve. Když se postavíte, cévy jsou rozšířené a odkrví se Vám hlava dle gravitace. Stav se postupně upraví dle toho jak se cévy vrátí do normální šíře. Myslím si, že nemáte onemocnění srdce.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x